Legal

Rechtsbijstands Abonnement

Een RBA doet denken aan een rechtsbijstandsverzekering, maar is zeker niet hetzelfde. Bij een verzekering verzeker je jezelf voor onzekere gebeurtenissen in de toekomst. Een inboedelverzekering verzekert je ervan dat je een bepaald bedrag terugkrijgt wanneer je inboedel beschadigd raakt of wordt gestolen, maar óf en wánneer dat gebeurt is de vraag. Bij een abonnement betaal je juist voor diensten waar je zeker gebruikt van gaat maken. Denk aan een mobiele telefoonabonnement: je weet zeker dat je dagelijks gebruikt maakt van je mobiel.

Voordelen

  • Telefonisch en per e-mail vragen stellen
  • Korte juridische vragen: onbeperkt inbegrepen
  • Uitgebreide juridische ondersteuning: 2 arbeidsuren per maand van een jurist inbegrepen en 2 tot 8 arbeidsuren per maand tegen een gereduceerd tarief.
  • Alle rechtsgebieden, behalve strafrecht
  • Voor zzp’ers: vragen over privésituatie ook inbegrepen
  • Ruime bereikbaarheid: ook in de avond-uren en in het weekend
  • Snelle behandeling van je vraag of probleem

Waarom een RBA?

Het is zeker dat je als ondernemer tegen juridische vraagstukken aanloopt. Met name het sluiten van contracten, arbeidszaken en het belastingrecht zijn hierbij veel voorkomende onderwerpen.

Voorbeelden

Je hebt een contract gesloten om een bepaalde dienst of product te leveren tegen een X bedrag. Je denkt dat alles goed is geregeld, maar wanneer blijkt dat de afnemende partij klachten heeft, voorziet je zelfgemaakte contract onvoldoende in het vinden van een oplossing. Je hebt wel je dienst of product geleverd, maar de andere partij zegt dat je kunt fluiten naar je geld. Hoe kun je dit oplossen? Of beter: hoe voorkom je dit in de toekomst?

Je hebt een werknemer die al een half jaar bij je in dienst is. Hij heeft zijn werk tot nu toe goed uitgevoerd en je besluit hem een contractverlenging te geven van één jaar. Twee dagen later meldt de bewuste werknemer zich ziek voor langere tijd. Je hebt sterk het vermoeden dat de werknemer helemaal niet ziek is, maar hoe kom je van hem af?

Het komt regelmatig voor: je ligt in conclaaf met de Belastingdienst. Je denkt zeker te weten een bepaald bedrag terug te krijgen, maar de Belastingdienst geeft niet thuis. Hoe kun je er voor zorgen dat je toch krijgt waar je recht op hebt?

Menu